Tietoja kirjoittajasta

Juha Käpyaho – isä, puoliso, ensihoitoesimies, kamppailulajivalmentaja… Mies.

Olen tätä kirjoittaessani 43-vuotias kristitty mies. Takana on pitkä ja värikäs historia monella eri saralla. Ensihoitopuolen opinnot aloitin vuonna 2005 ja edelleen pyrin opikselemaan lisää. Elämä on ikuista oppimista ja mielellään siitä ottaa jonkun todistuksen.

Nuorempana opiskelin tietokoneanimaatiota, graafista suunnittelua ja hetken aikaa media-alalla myös työskentelin. Media-alalta päädyin aikakausilehtitoimittajaksi, valokuvaajaksi ja toimitussihteeriksi. Oman alan etsiminen jatkui kuitenkin jatkuvasti ja tein parhaillaan kolmea eri työtä päällekkäin. Vuosi 2003 oli merkityksellinen vuosi elämässäni. Tuolloin otin etäisyyttä arkielämään ja lähdin rauhanturvaajaksi Kosovon Pristinaan. Tuolla vierähtikin seuraavat 1,5 vuotta nopeasti. Samalla sain myös etäisyyttä entiseen elämään. Päädyin kotiuduttuani ottamaan ison harppauksen hypäten koulun penkille opiskelemaan ensihoitoa.

Vuosien varrelle on mahtunut itkua ja surua, mutta myös iloa ja onnellisuutta. Tällä hetkellä asun vaimon ja kolmen lapsen kanssa Jyväskylässä. Työskentelen ulkomailla siviilitehtävissä kriisialueella. Loma-aika kuluu lasten kanssa, remontoiden taloa sekä treenaten ja valmentaen kyokushinkai karatea.

%d bloggers like this: